fredag 24 februari 2012

Badstränder

Det våras, åtminstone tjänstemannamässigt. Sydspetsens miljöhälsonämnd har nämligen tagit ställning till sommarens allmänna badstränder.

För att uppnå status av allmän badstrand bör stranden besökas av minst 100 badande per dag.

Ledamöterna har beslutat att stränderna Plagen-Bellevue, Tulludden södra, Slaktis, Märsan samt Lappvik badstrand ska räknas till allmänna badstränder och sålunda bör vattnets kvalitet på ett tjänstemannamässigt och korrekt sätt övervakas.

Förutom de ovan uppräknade stränderna är hälsoskyddsmyndigheten tvungen att göra en förteckning över små allmänna badstränder, vilka då på årets lista är Silversand och Vedagrundet.

De som simmar någon annanstans än på de uppräknade badstränderna simmar inte i ett av hälsomyndigheterna godkänt vatten, så skyll er själva då ni blir sjuka, eller något.

Man konstaterar också att en ändring från tidigare års lista över badstränder skett, då Plagen och Bellevue numera är sammanslagna. "Stranden utgör numera ett enhetligt område inom samma vik med samma vatten", konstaterar man.

Jaha, ja. Då visste vi det.

2 kommentarer:

Ulla Holmgren sa...

Hej

Ulla sa...

Roligt att läsa Hangö Skvaller,trots att jag flyttat till Sverige på 60-talet,som många andra.Vi ungar simmade i Tulludden(inget staket) och Märsan.Härliga stränder.Plagen var för långt borta för oss Gunnarstrandsbor.Fick väl inte heller dra iväg "så långt"bort!
Hälsningar till alla Gamla Hangöbor
från Ulla Holmgren,Alnö.