torsdag 23 februari 2012

Snösörja

De senaste dagarnas milda väder har lett till att det är rätt slaskigt på vägarna. Platser där stadens arbetare ännu inte hunnit dra fram med vägskrapan kan vara rätt besvärliga.

I Raseborg har man totalt kaos. Snösörjan är så till den milda grad besvärlig att man från stadens sida varnar Raseborgarna för att röra sig i trafiken och manar till lugn, stadsdirektör Mårten Johansson berättar på radion att "Alla maskiner, all personal, också de som är på semester, har kallats på jobb. Alla underleverantörer och deras underleverantörer är på jobb och jobbar tills det här börjar fungera."

Det här är inget skämt, det är rena rama allvaret.

För en med tvångsmetoder blivande Raseborgare låter det här ganska oroande och jag kan inte låta bli att fundera på hur det blir kommande vintrar, då sådana här metoder ska tas till för att vi inte ska förstöra skorna på de slaskiga vägarna i Hangö.

Undrar dessutom så smått vad det kostar att kalla in alla semesterfirare på detta sätt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

I Raseborg har de ingen väghyvel. Dom kan inte hyvla bort packad snö under vintern, när det blir varmt så är katastrofen klar. I framtiden blir det likadant för oss i Hangö också när vi är med i Raseborg. Tror ni att väghyveln i framtiden blir i Hangö: Nej, den hyvlar utanför stadshuset i Ekenäs.

Benccu sa...

Åt anonym,precis taget som från min mun.När Västra Nylands räddningsverk bildades var Karis- o Ekenäsbefälet till branstationen i Hangö o "norpade" bort allt som bara aningen glimmade som guld i deras ögon.Hangö har haft egen sky-lift i över 40 år,då motsvarande i regionen är sönder tas Hangös bort för att ersätta den.Man fantiserade också att taga bort 12tons hydrauliska domkraften från smörjgropen men den fick bli kvar för den hörde till husets inventarier.Efter en komunsammanslagning är det mycket o mångt som vi släpat ihop som aldrig skulle gynna Hangö mera.

Bernt F. sa...

Anonym sa precis vad jag också tänkte. Efter en sammanslagning skulle vi få säga ajöss till hyveln. Den som tror att servicen i Hangö skulle bli bättre med en kommunsammanslagning är inte realist. Karis-, pojo- och ekenäsborna skulle i mångt och mycket ha samma åsikt, de bor ju intill varandra, hangöborna skulle sällan få gehör på sina krav.

Nej tack till en sammanslagning, nu och i framtiden!

Axelsson sa...

...instämmer med föregående. Hangö har bara gott att dela med sig vid en eventuell (troligen på kommande) kommunsammanslagning. Men vad får vi i utbyte? Ingenting bättre i alla fall.
Och om det blir en sammanslagning (vilket det kanske blir) så tycker jag kommunen skall heta Hangö och inget annat, oberoende vem som vill ha oss med, det är ju i alla fall Hangö man kommer till först när man närmar sig sjövägen "utifrån"...
Länge leve Hangö!

HenrikS sa...

Tänk, Hangö har en väghyvel! Det är nog bäst att man tar bort hjulen till natten ifall att en Raseborgare skulla komma på att stjäla Hangös väghyvel. Vad annat har Hangö som borde gömmas för Raseborgarna. Håll dörrarna stängda och varna barnen för Raseborgarna som stjäl (väghyvlar).

Anonym sa...

Fast egentligen, Henrik, så vore det bra mycket lättare för dig att flytta till Ekenäs. Eftersom det tycks vara så bra där.

Anonym sa...

HenrikS får absolut inte gömmas

stefan sa...

Hangö stad har 2 väghyvlar, ena är ju ganska gammal men fungerar i alla fall

Bernt F. sa...

Jo det stämmer att vi har två.

Till HenrikS; knappast är vi rädda att Ekenäsarna stjäl "allt", men den som är realist vet nog i vilken riktning flödet skulle gå om Hangö skulle ansluta sig till Raseborg.