torsdag 17 maj 2012

Smått otroligt

Än en gång förundrar jag mig över hur Västra Nylands Eva Hagman alltid lyckas locka ur människor så fantastiska kommentarer. I dagens tidning, VN alltså, ingår en artikel gällande en trolig fördröjning av det så kallade hotellprojektet på Fabriksudden.

Quattrogroups koncernchef Lasse Alanne berättar alltså att byggstarten på grund av ekonomiska orsaker kan ske först på hösten, inte i juni som planerat, varför man begär aningen tilläggstid vad gäller byggandet.

Till det här svarar vår socialdemokratiske grodmästare och stadsstyrelseordförande Jouko Kavander galant att han nog kan tänka sig det, men tillägger:
 - Jo, om de ändrar hotellritningarna.

Herregud, människa, det är ju som att be dem börja om med hela projektet. Hur tror Kavander att man får nya ritningar gjorda till hösten?

Samma stadsstyrelses viceordförande, SFP's Kurt Wennerqvist, konstaterar för sin del att "Det finns kontrakt och kontrakt". Inte för att jag vet vad han menar med det, för nog hoppas jag verkligen att det i det här fallet finns ett - och enbart ett - kontrakt man ska hålla sig till.

Men, då man läser Lasse Alannes slutkommentar kan man förstås börja fundera:
 - Vad händer om någon tolkar det så att vi borde börja före midsommar? Vilka sanktioner följer? Ska hela projektet slopas?

Kanske herrarna så småningom kunde komma överens om vilket kontrakt och vilka ritningar man ska använda. För snart är det midsommar.

13 kommentarer:

Fredrik S sa...

Om det inte blir någonting av Quattroshotell heller - och det ser ju troligt ut - så skall inte Q få Drottningberg heller. Gratis, som det väl var tänkt i kontraktet med den smarte Harkimo. Eftersom staden lagt ner massvis på infrastruktur och annat bör staden alltså kunna sälja tomterna, exempelvis en och en. Finlands i särklass finaste tomter bör ju kunna inbringa en vacker slant till kassan. Skattebetalarnas kassa!

Anonym sa...

F.d.hangöbo.

Bästa hangöbor.Det finns vissa namn ni bör komma ihåg att inte rösta på vid nästa kommunalval.Akta er för dom som varken är läs-eller skrivkunniga!
Det verkar som om det finns flera av den sorten i det nuvarande fullmäktige.

Bernt F. sa...

Nog är det så sagt; att först skall hotellbygget påbörjas, innan man får börja bygga vid Drottningberg.

Såsom Fredrik sa så borde det inte vara svårt att få ett gott pris för tomterna på Drottningberg, om Q.group inte klarar av att skaffa finansiering för hotellet.

Jag förstår mycket väl att det kan vara svårt att få finansiering för hotellprojektet, då det knappast kommer att vara en dans på rosor att få ett stort hotell att löna sig året om i Hangö. För att få ett liknande hotell att löna sig, måste det finnas något mer som drar resenärer till Hangö, t.ex. ett badhotell + något till.

Nej personligen tror jag att det är endast mindre hotell och pensionat, som klarar sig i Hangö; verksamheter som kan stänga till vintern vid behov. Murinens projekt i Billnäs gör ju inte sakerna enklare, då det är helt klart att hans kommande hotell skulle konkurera med "vårt hotell".

Bernt F. sa...

Ps. trevligt med dessa anonyma som ej vågar stå fram med eget namn då de skäller på andra. Nå denna gång fanns det inga namn på vem man ansåg att ej kan läsa eller skriva, men överlag skulle det vara trevligare om man vågade ståta med sitt namn, eller att man ens tog ett "alias" som man alltid använder.

Stig"Gugge"Sundberg sa...

Nog är det märkliga kommentarer stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander och Bent F. kommer med.

Anonym sa...

Bra att du öppnar dig Gugge. Men vad menar du?

HenrikS sa...

Jaa, ''Gugge'' Stig Sundberg, vad menar du? Vem? och vad?

Stig"Gugge"Sundberg sa...

I alla enkelhet har entrepenören enlig samarbetsavtalet förbundit sig att bygga ett välfärds-, mötes- och hotellutrymme på ca 4.000-7.000 kvadratmeters våningsyta.Byggnadslovet är i kraft. En bedömning om det finns företagsekonomiska förnuftiga och motiverade föutsättningar för projektet bedömer entrepenören.
Jouko Kavanders krav på ändring av hotellritningarna och Bernt F:s negativa inställning till hotellprojektet och hans kryptiska förslag om ett hotell + något till bådar inte gott för fortsättningen.

Steffe sa...

På onsdagen lagades första plintbädden för hotellet, enligt grävmaskinsföraren skulle plinten bli 5 meter lång, det räcker för att bygget skulle vara påbörjat. Kan det faktiskt vara så enkelt att få kalla bygget påbörjat?

Fredrik S sa...

Dessvärre torde detta stämma. Har vi ännu en gång blivit filade i linsen? Om detta räcker för att ge Drottningberg gratis till Q så har någon blaskat sig ordentligt.

Hotellbygget påbörjat > Drottningberg gratis till Q > Q bebygger Drottningberg > Q gör fin vinst > Q säger sedan sorry, inget hotell längre möjligt > lite kontraktsböter till staden.

Vem vann?

Bernt F. sa...

"Gugge" kan ju gärna säga vad som var märkligt i min kommentar, eller är det att den inte motsvarar hans åsikt.

Jag har aldrig trott på ett storhotell (också ett badhotell skulle ha svårt att klara sig) och det gör jag fortfarande inte. Om någon tycker det är konstigt så låt gå, det är fortfarande fritt att tycka vad man vill i detta landet.

Den som tror att Muurinens projekt i Billnäs inte har påverkan på vårt projekt, inser inte realiteterna... och vad jag vet så planerar Lojo ett hotell i samband med sin simhall, så konkurrens om gästerna blir det.

Bernt F. sa...

... Muurainen är det visst han heter...

Anonym sa...

De kommer o skit si ,som så myki annat i den här"stan"1