tisdag 20 november 2012

Metrobygge till Hangö?

För att använda samma vansinniga rubriksättningsmetod som de tyvärr ofta gör sig skyldiga till på Yle Västnyland...

Redan en längre tid har jag undrat vad de sysslar med vid järnvägen, främst på kvällar och söndagar har det verkat som, men måhända Styrbjörn Lindberg har förklaringen:

"Redan en längre tid har Järnvägarna förnyat syllar och skenor, grävt och jobbat kring stationen (som numera ju inte är station?). Perrongerna var det visst lovat att höjas, men hur det blir med den saken kan man bara gissa sig till. Kanske spåren sänks i stället. Eller får vi Metro? 

Det gäller att se upp och vara extra försiktig när man går över andra övergången på grund av sikthinder. Dessutom kör där ofta mopeder trots skyltning om förbud mot motorfordon."

Jag kunde inte sagt det bättre, det täcker allt. Förutom då kanske hamnens förstoring. Inte heller bilden han skickade med är det något fel på:


6 kommentarer:

Axelsson sa...

...kanhända första skedet av elektrifieringen av Hangö - Hyvinge -banan?

Anonym sa...

Jag tror plats bereds för Hjallis kommande hotelltåg med restaurang,bastuvagn och transportvagn ut mot udden samt senare in mot Ö Hamnen och vidare.

(På tal om rykten..)

Benccu sa...

Mig veterligen har Hjallis inget projekt på gång i Hangö, om han nu inte kommer hit med båt. Han ligger hemma om kvällarna o skrattar.

Bättre stationskonfort sa...

Tror nog mera på att han inte ligger hemma och skrattar då det sket sig. Det är väl inget att ha i sin meritlista. Detta med att skratta åt någon annan torde nog mera höra hemma i Hangö. Till sak - det är bra att VR fixar upp banan på ett hållbart sätt.

Benccu sa...

Inte har väl någonting gått på tok för Harkimo, Han drog igång ett projekt men sålde det åt Qvattro. Jag tror närmast att han höjde sin meritlista med flere poäng. Det är det han ligger om kvällarna o njuter av.

Anonym sa...

Men det kanske är bättre att hotellprojekten i Hangö går som på räls...då kan man flytta till Lappland under vintern för att sedan återkomma...

Tänkte jag.