måndag 25 augusti 2014

Årets nyländska stadsdel... Kråkstan?

Nu är det dags att ge förslag på Årets nyländska stadsdel

25.08.2014
Nylands förbund ber medborgare och organisationer att ge förslag på en nyländsk stadsdel där invånarnas samarbete har gett resultat och där man värnat om en god boendemiljö. Det bästa förslaget belönas med utmärkelsen Årets nyländska stadsdel.
Förslag på vilken stadsdel som ska få utmärkelsen tas emot fram till 10.10.2014. Förslagsblanketten och noggrannare anvisningar finns på adressen www.uudenmaanliitto.fi/aretsstadsdel
Årets ansökan har inget speciellt tema utan avgörande är hur väl man på bostadsområdet har lyckats med ett målinriktat utvecklingsarbete, invånarnas samverkan, bevarandet av levnadsmiljön och sporrandet till lokalt entreprenörskap.
Vid valet av pristagare betonas såväl högaktandet av traditioner som nya innovationer.  
Landskapsstyrelsen utser vinnaren bland de främsta förslagen som valts ut av en jury med sakkunniga. I november offentliggörs vilken stadsdel som belönas.

Årets nyländska stadsdel eller by väljs turvis

Nylands förbund har redan i tjugofem år utnämnt Årets nyländska stadsdel eller by. Största delen av utmärkelserna har gått till traditionella landsortsbyar men från och med år 2012 har man turvis valt en stadsdel och en by.
Erkännandet ges alltid för följande kalenderår, då den belönade boningsorten kan fira sitt jubileumsår med olika jippon och evenemang.
Året nyländska by 2014 är Ohkola by i Mäntsälä. Ohkolas styrkor är en mångsidig gemenskap, företagsamhet inom förnyelse- och renoveringsprojekt samt en lång tradition inom internationella projekt.

Inga kommentarer: