torsdag 18 december 2008

I ett större perspektiv

Utifrån världn, såmjo angår åss me ibland, blogginlägg nommer hondra ti ära:

Riksdagen röstar i dag på torsdag om trafikanslag för stamväg 51, elektrifiering av Hangöbanan samt grundförbättring av riksväg 25 mellan Ekenäs och Svartå.

Socialdemokraternas Maarit Feldt-Ranta kräver från oppositionsläge finansiering för dessa tre projekt som inte finns med i regeringens budgetförslag.

Den andra västnyländska riksdagsmannen, regeringspartiet sfp:s Thomas Blomqvist har redan tidigare sagt att pengar borde tas in i nästa års första tilläggsbudget för stamväg 51.

Renoveringen av flyglarna E och F vid Västra Nylands sjukhus i Ekenäs som har inrymt bland annat BB och barnavdelningen kan komma i gång under nästa år.

Fullmäktige för Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt godkände i går investeringsplanen för nästa år - där Västra Nylands sjukhus lokaliteter ingår.

Kostnaderna för renoveringen beräknas bli 2,8 miljoner eller mindre på grund av sjunkande priser inom byggsektorn.

Renoveringen garanterar ändå inte förlossningsavdelningens fortsatta verksamhet eftersom lokaliteterna renoveras så att de kan användas också för annan sjukhusverksamhet.


******

Det blev inga pengar för de västnyländska projekten denna gång heller. Västnylands "egna" riksdagsman, Thomas Blomqvist, deltog inte i omröstningen på grund av sjukdom.

Inga kommentarer: