torsdag 11 december 2008

Ishallsförespråkarna får nytt hopp

Jari Aspinen, fullmäktigeledamot och en av eldsjälarna bakom ishallsprojektet, tror fortfarande starkt på att vi skall få en ishall, trots att Hangö stadsfullmäktige helt klart inte är villigt att plöja ner några stora pengar i ett bygge.

Istället hoppas man på privat finansiering. Det har man exempel på i många andra städer, säger Aspinen till Radio Vega.

Nummela, Loimaa och Kisakallio är några ställen han lyfter fram där man har byggt ishallar med hjälp av privata pengar. Man har först grundat ett aktiebolag, sålt ut aktierna och förverkligat ishallarna med de pengarna.

Det här tror Aspinen att skall fungera också i Hangö. Det finns ju många stora företag i Hangö som skulle gynnas av att deras anställda får motion i en ishall, bedömer han och påpekar att det var åtminstone 1 800 personer som skrev under namninsamlingen till förmån för en ishall i Hangö.

Martti Mikkola är fabrikschef på Fermion i Hangö och ordförande för Hangö industriförening. Han är inte alls intresserad av att köpa några ishallsaktier. Han kan nog tänka sig att stöda en ishall genom att betala biljetter för de anställda, liksom man gör för bowlinghallar och golfplaner, men att köpa aktier är inte alls aktuellt. Det samma gäller säkert också många andra företag, tror Mikkola, i och med att det nu dessutom är dåliga ekonomiska tider.


Inga kommentarer: