tisdag 10 februari 2009

Brännkärr i blickfång

I dagens Västra Nyland presenteras stadsdirektörskandidaten Christer Brännkärr på ett föredömligt sätt av Eva Hagman. Här ett utdrag, artikeln går i sin helhet att läsa här.

Vad vore Hangö utan sin hamn? – Säg det, skrattar Christer Brännkärr. Han slår inte fast något tak för tillväxt och investeringar när det gäller Hangö hamn.

Att få industri, hamn och känslig natur att samsas på en och samma udde tror Brännkärr går bra.
– Man beaktar miljön i planeringen och diskuterar hurudan industri Hangö har, menar han.

Samma recept gäller hamnen.
– Planerar man omsorgsfullt uppstår inte stora problem.

Brännkärr föreslår att man lockar sådan industri till Hangö som har nytta av närheten till hamnen. Ett exempel är företag som tillverkar tunga varor där fraktkostnader till närmaste hamn är avgörande.

År 2002–2003 var Brännkärr jurist på CAS, det vill säga Centralförbundet för Akavas specialorganisationer. Erfarenheterna därifrån tror han kan vara till nytta vid konflikter på arbetsplatsen.

Brännkärr tycker att Hangö ska förbli en självständig kommun.
– Om Hangö blir en del av Raseborg glöms Hangöborna lätt bort. Ett samarbete där alla parter behandlas jämlikt ska man däremot naturligtvis ha, säger han.

När det gäller turismen i staden tar Christer Brännkärr upp frågan om inkvartering. Nu när hotell Regatta stängt i väntan på renovering saknar staden ett ordentligt hotell.

Brännkärr är till utbildningen jur.kand. och vice häradshövding. Arbetserfarenhet har han från tidigare i Hangö, då han var stadssekreterare. Han har också varit kommundirektör i Pöytis, jurist på Akava och sedan 2003 bitr. dir. på Patent och registerstyrelsen.

Inga kommentarer: