lördag 7 februari 2009

Jukka Pekka

I gårdagens version av den elektroniska Västra Nyland finner man en utomordentlig artikel om JP Halme, skriven av Niclas Erlin. En bra fotograf verkar han också vara!

Här ett litet utdrag:

För kanslichefen i Hangö – som nu också är en av de sökande till stadsdirektörsposten – står det helt klart att staden ska styra vidare under egen flagg.

Men visst. Hangö måste samarbeta med sina grannar, med huvudstadsregionen och med staten. Stadens geografiska läge dikterar ganska mycket, säger Halme.

Det är hamnen som gjort det möjligt att hålla skatten i styr, och det är tack vare hamnen som servicenivån ligger på en god nivå, säger Halme
– Jag tror att hamnen nått sin maximala storlek, detsamma gäller kanske också bilfältens areal.

Kanslichefen bedömer att näringslivet gör sitt för att hålla sig till miljönormerna. Hamnen vill vara modern och kemiindustrin vill ansluta sitt avloppsvatten till stadens reningsnät, nämner han som exempel.

– Vi behöver ett hotell till, säger Halme som strukit förleden ”bad-” eftersom badhotell inte är ett koncept han längre tror på.

*****

Förhoppningsvis tar Niclas tag i alla kandidater till stadsdirektörsposten på samma sätt. Ännu en gång; hela artikeln finns HÄR.

Inga kommentarer: