tisdag 24 februari 2009

Personalnedskärningar

Svenska YLE rapporterar om nedskärningar på Hangö Tidningen.

Personalen vid Hangötidningen har i dag fått besked om framtiden. Budet är att en person sägs upp och alla andra anställda förutom chefredaktören går ned i arbetstid.

Lea Palomäki, huvudförtroendeman vid Hangötidningen berättar att det är kontoristen som sägs upp. Själv tvingas hon börja jobba deltid på 50 procent medan chefredaktören fortsätter på heltid. Annonsförsäljaren vid tidningen går ned 20 procent i arbetstid medan de två anställda som bryter om tidningen i framtiden jobbar deltid på 60 procent.

Hangötidningen har i dagsläget 6 anställda plus ett antal frilansande redaktörer och nu sägs alltså en person upp och resten börjar jobba mer eller mindre deltid.

- - - -

Det kan ju intressera någon, att Hangös Nya Veckoblad utkommer första gången i sin nya skepnad den 5:e mars.

Hangötidningens hemsidor ståtar med en fin ledare av chefredaktör Per Sarén:

När vi i november 2006 köpte och slog ihop Kustens Morgon och dåvarande HangöTidningen ville vi återställa ordningen i Hangös tidningsvärld. Vi tog fyren, Hangös ljusbringande öga, till vår ledstjärna i avsikt att göra en bra lokaltidning för Hangö och Hangöborna - en tidning värdig det andliga arv tidningen burit sedan 1890.

I samarbete med läsekretsen fortsätter vi idag ett målmedvetet arbete att stärka tidningens tekniska och redaktionella kvalitet. Vi ska vara den tidning som skriver mest och bäst om det som sker i och kring Hangö. Vår vision är att vara en självklar mötesplats för läsare och annonsörer i Hangö med omnejd. Förtroende kan byggas bara genom att göra en bra tidning varje tisdag och fredag. Vi är glada om du vill hjälpa till.

Just det, ja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om dom anställda hade fortsatt i samma anda som innan Kustens Morgon och Hangötidningen slogs ihop skulle det nog ha gått bra men nu verkade det som om dom slappna av i ock med att konkurrensen kom bort.
Dessutom så höjde dom ju på annonspriserna så små hangöföretagare, med ett så litet kundunderlag som finns i Hangö, inte har råd med annonser.