tisdag 24 februari 2009

Stadsfullmäktige i morgon

Stadsfullmäktige i Hangö sammanträder i morgon onsdag med uppdrag att, bl.a. punkter på föredragningslistan, välja stadsdirektör till Hangö. Stadsstyrelsen kom vid sitt möte för en vecka sedan fram till att ingen av de sex intervjuade föreslås. Det betyder att fullmäktige i princip avgör frågan enligt gottfinnande.

Då kan alla de ursprungliga sökanden i teorin komma på fråga, men i praktiken endast de sex personer som tidigare blev intervjuade av stadsstyrelsen, eftersom de övriga kandidaterna inte fanns vara behöriga.

Så vitt ingen av kandidaterna erhåller mer än hälften av fullmäktigerösterna verkställs en andra omröstning mellan de två kandidater som fått flest röster.

I fullmäktigesalen blir det troligen fråga om ett val mellan två favoritkandidater, kanslichef Jukka-Pekka Halme och stadsdirektören i Pikis Jouko Mäkinen, där var och en av fullmäktigeledamoterna röstar i enlighet med partigruppernas mer eller mindre bindande beslut.

Av de tidigare uttalandena att döma står valet närmast mellan stadens kanslichef Jukka-Pekka Halme och stadsdirektören i Pikis, Jouko Mäkinen.

Inga kommentarer: