fredag 17 april 2009

Nytt kontrakt för hamnen

Det ser ut som om hamndirektör Paavo Lyytikäinen lyckats bra igen.

I början på april började förhandlingarna med gasrörsbyggarbolaget Nord Stream om upplagring av rör, människor och material för projektet i Hangö hamn. Nu har Hangö hamn slutit avtal med det franska företaget Eupec, som är huvudentreprenör för gasrörsprojektet Nord Stream mellan Ryssland och Tyskland. Projektets mellanlager kommer enligt avtalet att finnas i Hangö hamn under åren 2010-2012.

Bravo Paavo!

Hangö hamn ordnar mellan sju och åtta hektar förrådsutrymme för gasrören i Västra hamnen. Gasrören förbehandlas på beläggningsinrättningen i Kotka hamn. En del rör transporteras sedan till mellanlagret i Hangö. Sedan flyttas de till arbetsplatsen på öppet hav, där rören sänks ned på Västa Finska vikens havsbotten.

Gasrörsförrådet inbringar enligt Lyytikäinen hamnen årsinkomster i miljonklass. Det är svårt att bedöma exakt hur stora inkomsterna blir. Avtalet gäller nämligen inte enbart lagerfunktioner utan också fartygstrafik. På arbetsplatsflottan kommer det att arbeta hundratals personer och de utnyttjar också tjänster från Hangö.

I januari rodde ju Lyytikäinen i hamn, förlåt mig ordleken, ett kontrakt med Scandlines för trafik fram till 2013. Fortsätter han så här, så kommer små barn i framtiden att döpas efter honom.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så 2020 kommer det att krylla av små Lyytikäinens i stan.

Anonym sa...

jooo också de arbetlösa. men alla kommer ihåg 2010 när Lyytikäinen lagrade rör på arbetsplatser

Anonym sa...

Int kan ja påstå att ja förstår någåndera av er, men alla småPaavon kommer med glädje säkert ihåg när pappa hemta hem mat på borde...

Anonym sa...

och tog från arbetslösas bord

Anonym sa...

sjukare beslut får man söka efter....