fredag 17 april 2009

Östra hamnens terasser


Terrassernas hyror i Östra hamnen.

Stadsstyrelsen fattade 23.4.2007 § 127 beslut om kvadratmeterpriset för terrassområdena i Östra hamnen för åren 2007-2008. Längs Hamngatan fastslogs hyran till 15,80 m² samt i Granstedts park området mellan magasinen samt HSF fastslogs hyran till 7,90 €/m².

För åren 2009-2010 är det motiverat att justera hyran närmast genom att beakta ändringarna i levnadskostnadsindex, anser stadsstyrelsen. En aning sent påtänkt, kanske. Men i alla fall.

Dessutom har magasinens avfallshantering inte fungerat på ett tillfredsställande sätt, många av restaurangerna har fortfarande utan tillstånd hållit avfallskärl, återvinningskärl och övrigt till restaurangverksamheten hörande föremål utanför magasinen och terrassområdet.

Gränsen till magasinen går vid väggen och områdena utanför är gatuområden eller trafikled för lätt trafik. På området har fram till i fjol funnits en gemensam avfallsbyggnad, som inte mera räcker till för de ökade behoven av avfallshantering. Därför har staden till området skaffat en avfallspress, vars kostnader inklusive administrativa kostnader uppbärs av restaurangföretagarna.

Det har, skandalöst nog, varit svårt att få alla företagare med i avfallshanteringen, varför det är allt skäl att koppla anslutningen till avfallshanteringen till de villkor staden ställer för uthyrningen av terrasserna.

Staden hyr inte ut terrassområdet om man inte deltar i den ordnade avfallshanteringen.

Inga kommentarer: